Koninginnedag
 
Koninginnedag
foto 103-010 beschikbaar gesteld door Geertje Groenewoud
De foto is genomen op 31 augustus 1932 of 1933 bij de viering van Koninginnedag. De festiviteiten werden gehouden op het weiland aan de Wijckelerweg waar nu Haskestaete staat. Voorheen de Christelijke Mulo. Op de achtergrond is hotel Boonstra te zien en tussen de bomen door het prieel in de tuin van notaris van Giffen.
Het kleine meisje links is Geertje Groenewoud, Romkje Groenewoud - Kroeze, Sibbeltje Luyckx - Groenewold, mevrouw Hoekstra, de kleine jongen is Thijs Dijkstra, daarnaast dhr Groenhof schipper van het melkbootje
 
Koninginnedag
foto 021-005 beschikbaar gesteld door Ytzen Bergsma
Nog een foto van Koninginnedag waarschijnlijk 1933. De vrouw met de lichtkleurige jas en hoed is de moeder van de inzender Ytzen Bergsma. De vrouw met de witte muts links daarvan is Piere Gryt. Links op de achtergrond is De Volharding te zien.
 
koninginnedag augustus 1939
foto 161-011 beschikbaar gesteld door Piet van der Wal
Koninginnedag 31 augustus 1939: In optocht op de Wijckelerdijk.
Het linker meisje met de strik in het haar is Nellie Kuiper en daarnaast loopt Aukje de Jong. De eerste matroos, is 4e van links, is Piet van der Wal de inzender van de foto. Naast hem loopt als begeleidster Froukje Boorsma (vroedvrouw, ze woonde aan de Harichsterzijde).
Mevrouw Wagenmakers van de hoeden winkel loopt bij de boom voor het hek. Het meisje met de lange donkere vlechten in het midden op de foto is Martje Hoogeveen. Ze loopt vlak naast haar broertje Sijmen die ook verkleed is als matroos. Daarachter loopt haar zus Antje Hoogeveen.
Achter de bomen het feestterrein. Het hek stond waar nu Haskestaete is. Hier zijn na de tweede wereldoorlog de woningen van de Trompstraat gebouwd.
Op de achtergrond de boerderij van Otte Schilstra later Hendrik Huisman. Deze boerderij is afgebrand op 20 november 1970. Na deze brand is er op dezelfde locatie een moderne boerderij met woonhuis gebouwd. Alleen het woonhuis staat er nog. De stallen en opslagloodsen zijn in 2010 afgebroken om plaats te maken voor het plan Havendyken.
 

 

laatste wijziging: 9 december 2010