Havenstraat
 
Door te klikken op de grote foto wordt de huidige (2009) situatie zichtbaar.
 
Havenstraat
foto 099-016 beschikbaar gesteld door dhr A. Hiemstra uit Balk
 
Gezicht op de Havenstraat in 1964. Veel is vandaag de dag niet meer terug te vinden van de bebouwing aan de overzijde. In de loop van de tijd is alles gesloopt om plaats te maken voor nieuwbouw. Om te beginnen in het huis rechts op de foto onder de boom woonde J. Melchers. Hij had een skûtsje dat voer vanaf de Bakhuistervaart. Yme van der Wal woonde in het huis links daarvan. Hij had een perceel tuinbouw in het bos.
 
cafetaria De Ruiter
 
Waar de Oranjeboom lichtbak aan de gevel hangt was cafetaria de Ruiter. Je kon daar terecht voor een bakje patat met een biertje. Even verderop verkocht Kees Melchers groenten en fruit.
 
 
foto >>>: http://bakhuizen.blogspot.com/2009_03_01_archive.html
 
 
De bebouwing links op de foto is nog redelijk herkenbaar. Op de hoek naar de Bakhuistervaart de brandstoffenhandel van Marten de Vreeze.
de Vreeze
bron: Leeuwarder Courant van 3 februari 1972
Uit het verslag van de gemeenteraadsvergadering van de gemeente Gaasterland op 2 februari 1972 waarin de bouw van een recreatie- sportcentrum op de Wyldemerk werd behandeld. Destijds kreeg De Vreeze geen toegunning voor een camping.
In het pand met de gebroken kap woonde timmerbaas S. Haarsma. Vlak daarachter cafe Deden en op de achtergrond het transportbedrijf van de gebroeders Bult.
S F Haarsma
verkoop
bron: Leeuwarder Courant van 10 november 1958
bron: Leeuwarder Courant van 24 september 1963
 
Opmerkingen, aanvullingen, correcties graag melden via email
 

 

beginpagina langsdeluts laatste wijziging: 1-05-2019