expositie "langsdeluts"
 
In het najaar van 2006 ben ik me gaan verdiepen in de historie van Balk. Eerst met het fotograveren van alle gevels van de panden langs de Luts in Balk. Door onderzoek in het archief van Tresoar in Leeuwarden en van de gemeente Gaasterlân-Sleat in Balk konden gegevens over de panden, de eigenaren en de bewoners aan de foto's worden toegevoegd. Van particulieren en verzamelaars heb ik veel historische prentbriefkaarten en foto's mogen scannen.
Tijdens de traditionele vrijmarkt van de feestweek in Balk in 2007 voor het eerst op de stoep van onze woning aan de Raadhuisstraat de eerste kleine expositie gehad. Ondertussen vorderde de verbouwing van het naastgelegen pand Raadhuisstraat 29 gestaag. In januari 2006 opende daar De Veranda, een winkel in tweedehands damesmerkkleding.
 
expositie
In 2010 was de zolderruimte boven de winkel klaar en kon de inrichting van de expositie beginnen. expositie
 
expositie Naast de foto's zijn veel oude gebruiksvoorwerpen en specifieke Balkster voorwerpen tentoongesteld. expositie
 
Voor uitbreiding van de expositie ben ik op zoek naar foto's, facturen, briefhoofden, logo's en reclamemateriaal van Balkster bedrijven. De voorwerpen kunnen geschonken of in bruikleen afgestaan worden. Natuurlijk kan ik ook een foto of een scan maken, dan blijft het voorwerp uw eigendom.
De toegang is gratis !!!
De ruimte op de verdieping is helaas moeilijk bereikbaar voor bezoekers die slecht ter been zijn.
 
voor de openingstijden en locatie zie deze link
 
publicaties over de website www.langsdeluts.nl onder deze link
 
Langsdeluts
Friesch Dagblad van 30 april 2018
 

 

beginpagina langsdeluts laatste wijziging: 6-06-2019