persoonlijke gegevens van Hendrik Haringsma
Hendrik Haringsma, geboren op 27 augustus 1915 te Balk, als zoon van Johannes Joukes Haringsma en Berber Smit. Overleden op 20 april 1980 te Sneek, 64 jaar oud.
Op 7 december 1946 getrouwd in de gemeente Gaasterland met:
Annigje Hoogeveen, geboren op 25 juni 1920 te Balk, als dochter van Hans Hoogeveen en Geertje Bakker. Overleden op 31 mei 2006 te Balk, 85 jaar oud.
Uit dit huwelijk: Geertje, 28 september 1947; Johannes, 1 september 1950; Berthe, 22 oktober 1954
 
 
 
Hendrik Haringsma Hendrik Haringsma
Middenvoor de 12 jarige Hendrik Haringsma. Hij werkte als gezel bij de drukkerij van W.H. de Jong aan de Harichsterzijde voor f 2,50 per week en zondags vrij. De vette lap heeft hij in zijn hand.
De jongen rechts heeft een letterhaak in de handen. Hierop werden de lettertjes gezet in zinnen en daarna overgebracht in  kolommen een raamwerk, zodat een pagina ontstond. Als alles kwam te vallen (pastei) moest je overwerken want alles moest lettertje voor lettertje overnieuw. Later maakte hij de overstap naar de drukkerij van F.D. Hoekstra aan de Wijckelerzijde. Hier achter de zetmachine. Na de verhuizing van het bedrijf naar Emmeloord reisden veel werknemers dagelijks heen en weer. Hendrik Haringsma was de chaauffeur van het personeelsbusje dat pendelde tussen Balk en Emmeloord. Hij haalde het busje op uit de garage bij de familie Hoekstra aan de Raadhuisstraat en pikte daarna het personeel op voor de reis naar Emmeloord.
foto's en gegevens beschikbaar gesteld door Berthe Haringsma
 
Julianastraat 26
Begin jaren vijftig laat de familie Haringsma een huis bouwen in de Julianastraat. Later verhuist de familie naar de Erasmusstraat.
 
van deze pagina zijn onderstaande personen te vinden in het overzicht bewoners en eigenaren
ouders / schoonouders hoofdpersoon / broers / zusters kinderen en aangetrouwd
  Hendrik Haringsma 1915-1980  
     
woonadressen familie Haringsma
periode adres bron
     
     
     

 

beginpagina langsdeluts pagina online: 26 augustus 2009 laatste wijziging: 30-09-2020